Sett pris på partneren!

#kjærlighet #kommunikasjonsutfordringer #konflikthåndtering #parcoach #parforholdet #parterapeut #parterapi #relasjoner #relasjonsutfordringer #samliv #samlivsmesterne #samlivsråd Nov 08, 2021
Hyttetur påsken 2003

Jeg har funnet frem et gammelt bilde fra en hyttetur. Et ungt par smiler inn i kameraet. Jeg og mannen min for 19 år siden. Herlighet så mye som har skjedd siden da! Mye levd liv- på godt og vondt. Tenk om jeg kunne få lov å dele litt av min livsvisdom med de to på bildet! Da ville jeg først og fremst snakket til meg selv. Og jeg ville sagt noe slikt som dette: "Det du velger å gi næring til vokser- det gjelder både positivitet og negativitet. Gi bort mer kjærlighet enn du krever, og fortell din kjære hver eneste dag hvor mye du setter pris på ham. Gjerne flere ganger om dagen! Ingen unnasluntring! Det du gir ut får du flerfoldig tilbake, så start med deg selv og ditt eget blikk. Hva ser du etter i parforholdet ditt? Leter du bevisst etter ting å være takknemlig for eller ser du lar du misnøye få spillerom? Uansett hva du velger å fokusere på så vil dette vokse!"

Banalt enkelt egentlig, men jeg har ikke alltid husket det likevel...

Misnøye kan fort bli en dårlig vane. Vi er utstyrt med en hjerne som er innstilt på å spotte det negative fremfor det positive. Så mange av oss skanner partneren etter ting vi ikke er fornøyd med helt på autopilot. Og vi sier gjerne i fra også, gjerne med en spiss eller irritert stemme. Dette gjelder merkelig nok også når vi egentlig ønsker oss kjærlighet og oppmerksomhet. 

Blir du mer kjærlig, oppmerksom og tilstedeværende når noen klager på deg? Det gjør ikke jeg! Da blir jeg sur og tar avstand. Derfor prøver jeg å huske å starte med meg selv. Gi før jeg krever, og velge min egen atferd. For atferden vår er kun vårt ansvar, aldri partnerens. 

Hvordan kan du vise partneren din takknemlighet akkurat i dag?  <3