Kjærlighetsbanken og hvorfor vi ofte bommer overfor partneren!

27.09.2021

Jeg tar for tiden noen skikkelige dypdykk i kjærlighetens mysterier, og finner nydelig kunnskap jeg gjerne vil dele med deg <3
Har du hørt om kjærlighetsbanken? Dette begrepet ble utviklet av dr. Willard Harley på 80-tallet, men det har stor relevans også i dag. Harley var en litt mislykket ekteskapsrådgiver som grundig til verks for å finne ut hvordan han kunne hjelpe klientene sine bedre. Han var opprinnelig ingeniør, og dermed løsningsorientert og ønsket å gå vitenskapelig til verks. Hvordan kunne han bidra til at parene som oppsøkte ham holdt sammen, og ikke minst at de hadde det virkelig godt sammen og bevarte forelskelsen livet ut? Var det i det hele tatt mulig? Statistikken viste at 40 % av ekteskapene endte i skilsmisse, 20% av parene skiltes ikke, men levde helt separate liv, 20 % bodde sammen, men var ulykkelige i ekteskapet. Kun 20% sa at de var lykkelig gift!

Harley spurte derfor flere 100 av sine klienter om hva partneren kunne gjøre for at de skulle føle lykke, og kom frem til 10 ulike kategorier:

  1. Hengivenhet

  2. Et godt seksualliv

  3. Gode samtaler

  4. Å gjøre aktiviteter sammen

  5. Ærlighet og åpenhet

  6. Økonomisk trygghet

  7. Fysisk tiltrekning

  8. Hjelpe til i huset

  9. Stille opp for familien

  10. Beundring

Det som var litt pussig var at kvinners topp 5 og menns topp 5 var totalt ulike! Kanskje ikke så underlig likevel når hjernen våre har noen ulikheter, Høyre og venstre hjernehalvdel hos kvinner har for eksempel flere sammenkoblinger enn hos menn.

Dr. Harley bestemte seg for å lære klientene sine å gjøre gode innskudd i den såkalte kjærlighetsbanken, og på en slik måte at partneren virkelig følte seg elsket.
Han fant ut av at en mix av menns og kvinners topp 2 kunne være nok for å sørge for livslang forelskelse!
Kvinners topp 2 var hengivenhet og gode samtaler, og menns topp 2 var et godt seksualliv, samt å gjøre aktiviteter sammen.

Harley trente menn opp i å møte kvinners behov, og vise versa. Og det fungerte! Parene han jobbet med rapporterte om en stor klimaendring i parforholdet, og mye større tilfredshet med partneren og parforholdet <3

Så dersom par prioriterer et godt seksualliv, har kvalitetssamtaler, viser hengivenhet og gjør aktiviteter sammen er sjansen for evig kjærlighet stor! Make perfectly sense spør du meg :-)