Ulik personlighet- en ulempe eller en fordel i parforholdet?

20.09.2021

Håper du har en fin septemberuke og at du unner deg litt ekstra hygge nå som gradestokken etter hvert synker mer og mer. Selv sitter jeg her med en kaffekopp og levende lys mens jeg skriver dette innlegget.
Denne uka er ulik personlighet i parforholdet et tema jeg er opptatt av. Vi hører ofte at vi skal være mest mulig like, både i verdier og i det vi liker å gjøre. De store dating-appene er laget med dette i fokus; mest mulig likhet! Kanskje er det derfor sjansen for å finne noen på Tinder er minimal? Bare 3% lykkes med å finne en kjæreste på denne måten.


Selv har jeg en mann som er ganske ulik meg selv i personlighet, og det er en kilde til frustrasjon i blant, så ærlig må jeg være ;-) Men jeg ser det også som en stor gave og evig kilde til nysgjerrighet og nye oppdagelser- både om meg selv og om han.


Slik har det ikke alltid vært, og jeg må innrømme at tidlig i forholdet vårt, ønsket jeg ofte at vi var mye likere. Og jeg tenkte egentlig at det var noe feil med ham! Jeg hadde enda ikke forstått at vi begge kan få være oss selv på godt og vondt, uten at det er en trussel for relasjonen vår.


Jeg er veldig glad i å inspirere par til å ta vare på parforholdet sitt og ha det godt sammen. Hver mandag kl. 0900 holder jeg derfor livesendinger i Facebookgruppa Samlivsmesterne om releveante temaer om relasjoner og samliv. Ukas live kaller jeg MestringsMandag, og du finner sendingen helt øverst i feeden. Som alltid er målet mitt å inspirere til gode og rause parforhold <3


NB: Er du enda ikke medlem, ønsker jeg deg hjertelig velkommen inn i fellesskapet! Det er helt gratis,  og du finner mange gode samlivsråd der inne. Tips gjerne andre du kjenner, som ønsker ekstra glød i parforholdet sitt <3
Klikk her for å komme til Samlivsmesterne!

Varm hilsen fra Stine