Les mer om om megJeg har jobbet som parterapeut i mange år og hjulpet mange par med å få det bedre sammen. For en glede det er å få lov til å jobbe med slike endringsprosesser! Hele livet har jeg vært opptatt av relasjoner og selvutvikling -og jo mer jeg har lært, jo mer har jeg forstått at parforholdet faktisk kan være en fantastisk plattform for selvutvikling! Det kan jobbes systematisk med slik at det blir en nydelig kilde til gode følelser, trygghet, nærhet og glede. Som parterapeut har jeg ofte opplevd at de jeg skal hjelpe drøyer alt for lenge med å komme. Kanskje er det selve ordet terapi som skremmer? Eller settingen? Kanskje er det fordommer eller dårlige opplevelser rundt terapiprosessen? Noen er også skeptiske til eller har dårlige erfaringer med det offentlige tilbudet.

Mange har fortalt meg at hvis de hadde ant at jeg var en så varm, løsningsorientert og laidback person, og hvor lite skummelt det var å prate om parforholdet sitt til meg, så hadde de kommet mye før. Og det er akkurat det jeg ønsker med tilbudet mitt om parcoaching. Dere trenger ikke vente til forholdet nesten er dødt, eller at dere står på randen av samlivsbrudd. Kom når dere kjenner at de samme konfliktmønstrene gjentar seg uten at dere klarer å løse opp i det selv, eller at de samme vanskelige temaene dukker opp med jevne mellomrom. Kom hvis dere har driftet litt fra hverandre, og dere har blitt usikre på hva dere egentlig føler for hverandre. Det er absolutt hjelp å få! Ofte skal det heller ikke så mye til å endre kurs og få det bedre sammen, jeg lover!

Jeg lever i et forhold selv, og har kjent på kroppen de fleste av utfordringer som dukker opp i et langvarig parforhold. Dette er kanskje hovedgrunnen til mitt store engasjement. Jeg ville så gjerne ha et godt forhold, og jeg ville at mannen min skulle holde ut med meg. At vi skulle holde ut med hverandre! Jeg har dratt ham med på samlivskurs, og jeg har prøvd ut mye av min ervervede kunnskap på ham. Stakkars mann tenker du kanskje? Heldigvis for meg så er han takknemlig! For disse grepene har gjort parforholdet vårt stadig sterkere og tryggere. En kilde til glede og nærhet. Vi er på ingen måte perfekte! Vi kan fremdeles krangle eller havne i en bølgedal, men vi vet hvordan vi skal håndtere det, og det truer aldri relasjonen vår. All denne kunnskapen ønsker jeg å dele! Jeg vet at folk strever i forholdet sitt innimellom, det er helt normalt! Jeg vet også hvordan man skal ta tak i det slik at gleden og nærheten igjen kan slippe til. 

Parcoaching handler altså om å sette seg realistiske mål og få støtte til å gjennomføre den endringen man ønsker. Det handler ikke om hvem sin skyld det er at det har blitt vanskelig. Det handler om å øke forståelsen for hverandres perspektiver og gjenvinne respekten for at dere to er forskjellige mennesker med ulike behov. og sannheter. Og at dere er som dere skal være. Det handler også om å brygge broer slik at dere kan støtte hverandre og vite hvordan dere kan være enda bedre partnere for hverandre. Å bli god på tydelighet- både overfor partneren og for deg selv. Hvem er du- og hvilke behov og ønsker har du for livet ditt? Hva er ditt ansvar, og hva er deres felles ansvar som par? Først og fremst handler det om at du er interessert i å endre og videreutvikle deg selv. For selv om du kanskje er mest opptatt av at partneren din bør endre seg, så er det faktisk endringen du gjør med deg selv som er nøkkelen til å få tilbake gnisten. 

Mange er usikre på fremtiden til parforholdet sitt og ofte forgiftes relasjonen av stadige skuffelser og avmaktsfølelse. Man vikler seg stadig mer inn i konflikter og avvisninger, og mange mister troen på at det kan bli bedre. Tilslutt blir løsningen å gå hvert til sitt, selv om man egentlig i utgangspunktet ønsket å holde sammen. Min påstand er at mange parforhold absolutt kunne ha vært reddet! Det er ikke alltid så lett å vite på egenhånd hva man skal ta tak i for å snu skuta. Særlig ikke når det er sterke følelser i sving. Som erfaren parterapeut har jeg innsikten, erfaringen og ikke minst verktøyene som trengs for å hjelpe dere over kneika. Men dere må begge ønske det, ellers vil det ikke fungere.

Min brede kliniske erfaring som parterapeut, samt at jeg tilstreber å alltid være oppdatert på det beste og nyeste innen parforskningen (fordi det er så fantastisk spennende!), gjør dette til et helt unikt tilbud til par som ønsker et bedre forhold. 

Min innholdsrike verktøykasse er blant annet bygget på disse fantastiske ressursene:

 • Mastergrad i familieterapi- samt klinisk praksis under studieforløpet på BUP (barne-og ungdomspsykiatrien)
 • Mastergradsoppgave om mindfulness (tilstedeværelse i terapirommet og stressmestring)
 • Dr. John Gottman (level 1 training som Gotmann-terapeut). 
 • Emosjonsfokusert terapi
 • Kursholder i Bufferkurs (samlivskurs)
 • PREP (samlivskurs)
 • Instruktør i Mindfulness
 • Fordypning i yoga mot stress og utbrenthet
 • NLP-coaching- jeg følger et certifiserings-program i disse dager.  
 • Instruktør i Circle of Security-parenting
 • Lang og variert klinisk praksis som terapeut, både fra spesialist-tjenesten, familievernkontoret og fra egen privat praksis.
 • Lærerutdannelse og ti års praksis som pedagog før jeg utdannet meg til familieterapeut.
 • En mengde enkelt-kurs (dagskurs og weekendkurs) innen parterapi, familieterapi og psykologi-feltet .

I tillegg til privatpraksis gjennom flere år, har jeg også lang erfaring som familieterapeut innen psykiatrien og ikke minst fra familievernkontoret der jeg har jobbet med et bredt spekter av parutfordringer og hjulpet mange par med å få det bedre i forholdet sitt.

Som parcoach setter jeg sammen det beste fra parterapi og coaching for å skreddersy et tilbud som passer akkurat deres forhold og utfordringer best mulig.